top of page

DE VILLA

 

We willen u graag laten kennis maken met onze vakantievilla “Casa Los Almendros” in het zuiden van Spanje.
Het bevindt zich in de meest zuidelijke regio; het steevast zonovergoten Andalusia. De streek Axarquia is een deel van deze regio. En het witte dorpje Compéta is één van de 31 dorpen uit deze streek.  
 
Het is alsof Compéta is neergevleid op de zuidelijke flanken van de Siërra Tejeda. Gelegen aan dit prachtige gebergte en in de nabijheid van een zinderende zee, probeer daar maar eens aan te weerstaan.

Ach waarom zou je? Laat je gewoon verleiden.

COMPETA
 

in al haar onbedektheid, argeloos, onbeschaamd omwille van haar innemende schoonheid ligt te genieten van de streling van de zon. Het dorpje verprutst het landschap niet het volgt gemoedelijk de zachte glooiingen. Het landschap dat gebeeldhouwd is en gemasseerd wordt door de warme winden en zachte regens.

De zoete geuren van amandelbomen, de intens smakende olijven en de wijngaarden die hun druiven laten omtoveren in de meest zachte zoete witte wijnen. Koele galmende kuierstraatjes meanderdend tussen witte huizen samenvloeiend tot pittoreske bruisende pleintjes. Pleintjes omarmd met geurende bloemen, gevuld met warme gastvrije mensen.

Samen het verhaal vertellend van hun rijke wervelende geschiedenis. Een geschiedenis waar vooral de Moren hun steentje hebben bijgedragen.

MIRADOR DE LA CASA LOS ALMENDROS
 

De locatie op de top van een heuvel met een adembenemend uitzicht maakt Casa Los Almendros zo uniek.  Niet alleen vanuit de slaapkamers en leefruimte, maar ook vanuit het ruime overdekte terras en de tuinen, geniet je met je familie en/of vrienden van de schitterende uitzichten op de zonovergoten Middellandse Zee, de majestueuze toppen van de Sierra Tejeda (Maroma), de kleine feeërieke dorpjes en bij helder weer de rots van Gilbraltar en het Rifgebergte in Afrika (Marokko). Deze prachtige vergezichten geven je het gevoel  "op het dak van de wereld te staan". 

HET STRAND 
 

Naast de rust en stilte die de mooie bergwandelingen biedt, is er voor de strandliefhebbers de kust.  De Costa Del Sol, met het hele jaar door zon, bars, restaurants en outdooractiviteiten, is gelegen op ongeveer 16 km.

bottom of page